Çelikelden Dev Proje

Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Özlem Kaplan, “Searching For The Labours Of Hercules” adlı dev bir projeye imza attı. Projenin 3 yıl süreceğini belirten Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Özlem Kaplan, 380.000 Avro’luk dev bir bütçe almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+Programı kapsamında Mehmet Çelikel Lisesi’nin koordinatör olarak hazırladığı KA2 Stratejik Ortaklıklar Karma Okul Ortaklığı “Searching For The Labours of Hercules” adlı proje başvurusu kabul edildi. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümü ve Yunanistan ASPETE Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölümünün de yer aldığı 8 farklı kurumun ortak olarak çalışacağını belirten Özlem Kaplan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Proje kapsamında geçmişte paylaştığımız ortak tarihe farkındalık yaratılarak Herkül’ün 12 görevi üzerine Online oyun oluşturulacaktır.Tüm katılımcı öğrenciler bu oyunu kullanarak tarihi bilgileri öğrenecek ayrıca eski Yunanca ve Latince öğreneceklerdir. Ayrıca interaktif öğretim metodları üzerine üretilecek platformda öğretmenlerimize online eğitimler verilecek bu sayede ortak kurumlarımızdaki eğitimin kalitesini yükselteceğiz” dedi.