MEHMET ÇELİKEL LİSESİ VAKFI

1980'li yılların sonlarına doğru devlet Liselerinin bütçelerinin kısılması süreciyle birlikte, çağdaş eğitim için gerekli altyapı yatırımlarının yeteri derece karşılanamaması üzerine, Çelikel Lisesi mezunları okullarına sahip çıkmak için çalışmalara başladı ve 1988 senesinde Mehmet Çelikel Lisesi Eğitim Vakfı resmen kuruldu.

Vakfımız, gelenekleri oluşmuş ve eğitime önemli katkılarıyla vakıfları etkinlik kazanmış, içinde Kabataş Erkek Lisesi, Haydarpaşa Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi'nin de bulunduğu 31 Lise ile birlikte Türk Eğitim Vakıfları Dayanışma Konseyi ( TEVDAK ) üyesi olarak yaratıcı çözümler, projeler, eğitim modelleri üretmeye devam etmektedir.

Misyonumuz

Mezunlarımızdan aldığımız güçle Türkiye’nin hedeflerine katkı sağlayan, cumhuriyet ve Atatürk İlkelerine bağlı, çağdaş, akılcı, yenilikçi gençlerin eğitilmesi için, projeler sunarak kaliteli eğitimin verilebilmesini sağlar.

Vizyonumuz

Yeni, yaratıcı program ve yaklaşımlarla eğitimde kalite ve başarıları ile fark yaratan seçkin bir kurum yaratmak.