MEHMET ÇELİKEL LİSESİ TARİHİ

31 Mart 1938 temeli atılan Mehmet Çelikel Lisesi , Mehmet Çelikel tarafından Türkiye Cumhuriyetinin ilk bağış okulu olarak 120.000.- TL ye yaptırılarak 5 Ekim 1938 de öğrenime açılan lisemiz 3 kat üzerine 13 derslik, 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 1 laboratuvar sekreterlik, idareci, konferans salonu, beden eğitimi salonu, iş idaresi odası, hizmetli odası, kantin ve yemekhane bölümlerini ihtiva etmekteydi. Her zaman saygı ve şükranla andığımız kurucumuz Mehmet Çelikel 'in yaptığı okul orta ve lise kısmı beraber olarak 1960 lı yıllara kadar Zonguldak Merkez, Çaycuma, Devrek, Ereğli ve Bartın'ın tek lisesi olarak binlerce nitelikli gencin yetişmesine yuva olmuştur. 1980 li yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 derslik ek bina ilave edilmesiyle derslik sayısı arttırılmıştır.

Genel liselerimizdeki dil öğreniminin yetersizliğinin giderilmesi amacıyla M.Çelikel Lisesi, İngilizce hazırlık sınıflı 4 yıllık okul konumuna geçti.(1992) İngilizce takviyeli (süper) Devlet Lisesi modelinden Anadolu Lisesi modeline geçildi.(1998) Bakanlığımız okulumuzun tarihi geçmişi,gelenekleri ve ilk bağış okulu olması özelliklerini göz önüne alarak okulumuzun isminin Mehmet Çelikel Lisesi olarak kalmasına izin verdi. Denize ve doğanın bütün güzelliklerine kucak açan Mehmet Çelikel Lisesi tüm Zonguldak'tan görülebilen muhteşem binası, ek binaları ve kapalı spor salonu ile simgesel bir eğitim kurumu olarak varlığını sürdürmektedir. Okulumuzun kurucusu Mehmet ÇELİKEL’i sevgi ve rahmetle anıyoruz.